Kāpēc jums vajadzētu pārtraukt komentāru sadaļas savā emuārā: plusi un mīnusi

Izveidots 21 septembris, 2024
komentāru sadaļa

Emuāra komentāru sadaļa tradicionāli tiek uzskatīta par mijiedarbības vietu, kurā lasītāji var dalīties savos viedokļos un atziņās. Tomēr, attīstoties sociālajiem medijiem, ir apšaubīta nepieciešamība izveidot atvērtu komentāru sadaļu. Daudzi emuāru autori un uzņēmumi izvēlas pārtraukt komentāru sadaļu, jo pieaug bažas par regulēšanas problēmām, trollēšanu un iespējamo ietekmi uz lietotāju pieredzi. Šajā rakstā mēs izpētīsim, kāpēc jūsu emuāra komentāru sadaļas pārtraukšana patiesībā varētu būt stratēģisks solis un kādu labumu tas var sniegt jūsu emuāram ilgtermiņā.

Aizsargājiet savu emuāru no negatīvas iesaistīšanās

Negatīvi komentāri var kaitēt jūsu zīmolam. Lai gan daži kritika ir veselīgi, internets ir piepildīts ar troļļiem un surogātpasta robotiem, kas bieži vien ir vērsti uz atvērtajām komentāru sadaļām. Izvēloties pārtraukt komentāru sadaļas, jūs varat novērst daudz nevajadzīga negatīvisma. Jūsu emuārs koncentrēsies uz jūsu satura kvalitāti, nevis uz traucēkļiem un pretrunām, ko var radīt komentāru sadaļa.

Satura regulēšanas centienu racionalizēšana

Komentāru sadaļas pārvaldība prasa pastāvīgu uzmanību. Nepiemērota satura regulēšana, surogātpasta noņemšana un kaitīgu piezīmju filtrēšana var būt pilnas slodzes darbs, jo īpaši jūsu emuāram augot. Komentāru sadaļas apturēšana noņem šo slogu, atbrīvojot laiku, lai koncentrētos uz labāka satura veidošanu, nevis sarunu vadīšanu, kas var nedot pievienot vērtību jūsu emuāram.

Iedrošina sarunas sociālajos medijos

Tā vietā, lai koncentrētos uz emuāru komentāriem, daudzi emuāri diskusijas virza uz sociālo mediju platformām. Tas ļauj sasniegt plašāku auditoriju un sniedz lasītājiem dinamiskāku platformu, kurā iesaistīties. Apturot komentāru sadaļu, jūs varat mudināt lasītājus turpināt sarunu tādās platformās kā Facebook, Instagram vai Twitter, kur iesaistīšanās jau ir dabiska ekosistēmas sastāvdaļa.

Lietotāja pieredzes uzlabošana

Lasītājiem tīrs un netraucēts emuārs bieži vien ir pievilcīgāks. Komentāru sadaļas dažkārt var pārblīvēt lapu, apgrūtinot navigāciju saturā. Apturot komentāru sadaļu, varat izveidot nevainojamu lietotāja pieredzi, kas piešķir prioritāti jūsu rakstītajam saturam. Turklāt tas palīdz lasītājiem koncentrēties uz materiālu, viņus neietekmējot citu cilvēku viedokļi, pirms viņi ir izveidojuši savu.

Secinājums

Lai gan komentāru sadaļas kādreiz bija emuāru kultūras galvenā sastāvdaļa, to atbilstība ir sākusi izbalēt. Izvēloties pārtraukt komentāru sadaļu, emuāru autori var aizsargāt savu zīmolu, pilnveidot regulēšanas centienus, veicināt iesaistīšanos sociālajās platformās un radīt lietotājam draudzīgāku lasīšanas pieredzi. Galu galā lēmums noņemt komentāru sadaļu ir atkarīgs no jūsu emuāra mērķiem, taču daudziem tas var novest pie mērķtiecīgākas un efektīvākas satura stratēģijas.

komentāru sadaļa

Daži emuāru autori uzskata, ka komentāru sadaļas rada kopienas sajūtu un ļauj lasītājiem sniegt atsauksmes tieši par ierakstu. Noteiktām nišām, piemēram, tehnoloģiju emuāriem vai personīgajiem emuāriem, komentāri var sniegt vērtīgu ieskatu un idejas turpmākam saturam.

Komentāru sadaļu noņemšanai var būt gan pozitīva, gan negatīva ietekme uz SEO. Kaut arī komentāri dažkārt var papildināt lapas saturu (it īpaši, ja tie ir bagāti ar atslēgvārdiem), pārāk daudz komentāru, kas nav saistīti ar tēmu, vai neatbilstoši komentāriem var kaitēt emuāra kopējam kvalitātes rādītājam. Daži emuāru autori uzskata, ka komentāru sadaļas apturēšana palīdz saglabāt satura atbilstību un samazina nevēlamu, kaitīgu komentāru risku, kas ietekmē viņu SEO klasifikāciju.

Jā, daudzi emuāru autori rosina diskusijas sociālajos medijos, kur ir labāki moderēšanas rīki un plašāka auditorija. Turklāt emuāru autori var uzaicināt lasītājus sūtīt viņiem e-pastu tieši vai piedalīties aptaujās, forumos vai aptaujās, kuru saite ir no paša emuāra. Tādējādi iesaistīšanās tiek kontrolēta un mērķtiecīgāka, vienlaikus veicinot mijiedarbību.