Soli pa solim: kā nomainīt savu vārdu pakalpojumā Facebook

Izveidots 28 februāris, 2024
Mainiet vārdu pakalpojumā Facebook 1

Ievads par vārda maiņu pakalpojumā Facebook Vārda maiņa pakalpojumā Facebook var šķist vienkāršs process, taču tajā ir daudz vairāk, nekā šķiet. Neatkarīgi no tā, vai esat nesen apprecējies, mainījis juridisko vārdu vai vienkārši esat noskaņots uz jaunu tiešsaistes identitāti, ir ļoti svarīgi saprast nianses, kā šajā sociālajā platformā pielāgot savu vārdu. Šajā visaptverošajā rokasgrāmatā es jums pastāstīšu par katru procesa posmu, nodrošinot, ka pāreja uz jaunu nosaukumu noritētu pēc iespējas vienmērīgāk. Facebook kā platforma gadu gaitā ir attīstījusies, kļūstot par mūsu reālās dzīves identitātes un mijiedarbības digitālu atspoguļojumu. Tādējādi tas piešķir lielu nozīmi autentiskam attēlojumam, kas ietver jūsu īstā vārda izmantošanu. Šī politika ir tas, kas padara jūsu vārda maiņas procesu Facebook vairāk iesaistītu nekā citās platformās. Runa nav tikai par lietotājvārda nomaiņu – tas ir par jūsu identitātes atjaunināšanu. Neatkarīgi no tā, vai to darāt pirmo reizi vai jums ir nepieciešama atsvaidzināšana, šis raksts kalpos kā rokasgrāmata. Es iedziļināšos specifikā, tostarp Facebook noteikumos par vārdiem, kā pārvietoties vārdu maiņas iestatījumos dažādās ierīcēs un pat novērst dažas izplatītas problēmas, ar kurām jūs varētu saskarties. Sāksim šo ceļojumu, lai no jauna izgudrotu savu Facebook personību.

Vai varat mainīt savu vārdu Facebook?

Pirms iedziļināties soli pa solim, pievērsīsimies pamatjautājumam: vai jūs tiešām varat mainīt savu vārdu pakalpojumā Facebook? Atbilde ir jā, bet ar noteiktiem nosacījumiem. Facebook ļauj mainīt savu vārdu, taču tai ir stingra politika, lai novērstu šīs funkcijas ļaunprātīgu izmantošanu. Nedrīkst izmantot simbolus, ciparus, neparastu lielo burtu lietojumu, rakstzīmes no vairākām valodām, jebkāda veida nosaukumus vai neko, kas liek domāt vai aizvaino.

Turklāt jūs varat mainīt savu vārdu tikai reizi 60 dienās. Šis ierobežojums ir paredzēts, lai novērstu neskaidrības jūsu draugu vidū un atturētu no krāpnieciskām darbībām. Ir arī vērts atzīmēt, ka jums būs jāpieturas pie vārda, ko lietojat ikdienā, jo Facebook var pieprasīt uzrādīt identifikāciju, lai to pārbaudītu.

Tātad, lai gan jums ir iespēja mainīt savu vārdu, tas nav nekas, kas jādara pēc kaprīzes. Jūsu izvēlētajam vārdam ir jābūt tādam, ar kuru esat apmierināts vismaz nākamos divus mēnešus, un tas patiesi atspoguļo jūsu identitāti.

Kā nomainīt savu vārdu Facebook, izmantojot datoru

Vārda maiņa pakalpojumā Facebook no datora ir vienkāršs process, ja pareizi izpildāt norādītās darbības. Vispirms piesakieties savā Facebook kontā un sākumlapas augšējā labajā stūrī noklikšķiniet uz lejupvērstās bultiņas. Nolaižamajā izvēlnē atlasiet “Iestatījumi un konfidencialitāte”, pēc tam noklikšķiniet uz “Iestatījumi”.

Kad esat izvēlnē Iestatījumi, kreisajā pusē redzēsit dažādas opcijas. Noklikšķiniet uz "Personiskā informācija", kas novirzīs jūs uz lapu, kurā tiek parādīts jūsu pašreizējais vārds. Blakus savam vārdam ir poga “Rediģēt” — noklikšķiniet uz tās, lai sāktu vārda maiņas procesu.

Šeit varat ievadīt savu jauno vārdu, vidējo (neobligāti) un uzvārdu. Facebook nodrošina arī lauku alternatīvam vārdam, piemēram, pirmslaulības uzvārdam vai segvārdam, ko var iekļaut jūsu profilā iekavās aiz galvenā vārda. Kad esat ievadījis vēlamo vārdu, noklikšķiniet uz pogas "Pārskatīt izmaiņas", ievadiet savu paroli, lai apstiprinātu savu identitāti, un pēc tam noklikšķiniet uz "Saglabāt izmaiņas". Jūsu jaunais vārds tagad tiks iesniegts Facebook pārskatīšanai.

Kā mainīt savu vārdu Facebook, izmantojot Facebook mobilo lietotni

Ja esat vairāk sliecas izmantot Facebook, atrodoties ceļā, mobilā lietotne piedāvā ērtu veidu, kā mainīt arī savu vārdu. Viedtālrunī vai planšetdatorā atveriet lietotni Facebook un pieskarieties trim horizontālajām līnijām ekrāna apakšējā labajā stūrī. Ritiniet uz leju un pieskarieties “Iestatījumi un konfidencialitāte”, pēc tam atlasiet “Iestatījumi”.

Sadaļā “Konta iestatījumi” pieskarieties “Personiskā informācija”, kam seko “Vārds”. Tiks atvērta tā pati vārda rediģēšanas lapa, ko redzat datorā. Ievadiet vēlamo vārdu, vidējo un uzvārdu un, ja vēlaties, pievienojiet alternatīvu vārdu.

Pēc jaunā vārda ievadīšanas pieskarieties pogai “Pārskatīt izmaiņas”. No piedāvātajām opcijām izvēlieties, kā jūsu vārds tiks parādīts, ievadiet savu paroli un pēc tam pieskarieties “Saglabāt izmaiņas”. Tāpat kā darbvirsmas versijā, jūsu vārda maiņas pieprasījums tiks nosūtīts apstiprināšanai Facebook.

Kā nomainīt savu vārdu pakalpojumā Facebook iPhone tālrunī

iPhone lietotājiem sava vārda maiņas process pakalpojumā Facebook ir līdzīgs vispārīgajiem mobilās lietotnes norādījumiem, taču ir pielāgots iOS saskarnei. Atveriet Facebook lietotni savā iPhone tālrunī un pieskarieties trim horizontālajām līnijām apakšējā labajā stūrī, lai piekļūtu galvenajai izvēlnei. Ritiniet uz leju, lai atrastu “Iestatījumi un konfidencialitāte”, pēc tam pieskarieties tam un izvēlieties “Iestatījumi”.

Pēc tam atrodiet sadaļu "Konta iestatījumi" un atlasiet "Personiskā informācija". Tagad pieskarieties “Vārds”, lai piekļūtu vārda rediģēšanas laukam. Šeit varat ievadīt savu jauno vārdu, vidējo un uzvārdu. Atcerieties, ka, ja vēlaties iekļaut alternatīvu nosaukumu, to var izdarīt arī šajā sadaļā.

Kad esat ievadījis vēlamo nosaukumu, pieskarieties “Pārskatīt izmaiņas”, atlasiet vislabāko displeja opciju, drošības nolūkos ievadiet savu paroli un pēc tam apstipriniet, pieskaroties “Saglabāt izmaiņas”. Facebook pārskatīs jūsu pieprasījumu pirms jūsu jaunā vārda publicēšanas.

Bieži sastopamu problēmu novēršana, mainot vārdu pakalpojumā Facebook

Dažreiz vārda maiņa pakalpojumā Facebook nenotiek, kā plānots. Var rasties problēmas, piemēram, kļūdu ziņojumi, nespēja mainīt vārdu, lai gan ir pagājušas vairāk nekā 60 dienas, vai vārda maiņas pieprasījuma noraidīšana. Lūk, kā risināt šīs problēmas.

Ja tiek parādīts kļūdas ziņojums, pārliecinieties, vai vēlamajā vārdā nav neviena no aizliegtajiem simboliem, cipariem vai rakstzīmēm. Tāpat pārbaudiet, vai tas atbilst Facebook vārdu standartiem, jo tie nepieļaus nosaukumus, kas ietver frāzes vai vārdus, kas var būt aizvainojoši.

Ja nevarat mainīt savu vārdu, lai gan kopš pēdējās maiņas ir pagājušas vairāk nekā 60 dienas, konta iestatījumu sadaļā “Vārds” vēlreiz pārbaudiet uzvārda maiņas datumu. Ja tas patiešām ir pārsniedzis ierobežojumu, mēģiniet notīrīt pārlūkprogrammas kešatmiņu vai atjaunināt Facebook lietotni, jo tehniskas kļūmes dažkārt var izraisīt šo problēmu.

Gadījumā, ja jūsu vārda maiņas pieprasījums tiek noraidīts, Facebook var lūgt jūs uzrādīt identifikāciju, lai apstiprinātu, ka jūsu jaunais vārds ir jūsu autentiskais vārds. Tā var būt autovadītāja apliecība, pase vai cita veida oficiāla identifikācija. Izpildiet Facebook sniegtos norādījumus, lai iesniegtu savu ID, un pēc verifikācijas jūsu vārda maiņa ir jāapstrādā.

Mainiet vārdu Facebook 2

Svarīgi apsvērumi, mainot vārdu Facebook

Ir daži svarīgi apsvērumi, kas jāpatur prātā, kad nolemjat mainīt savu vārdu pakalpojumā Facebook. Pirmkārt, padomājiet par to, kā šīs izmaiņas ietekmēs jūsu klātbūtni tiešsaistē. Jūsu draugi, kolēģi un paziņas var jūs zināt pēc jūsu pašreizējā vārda, un pēkšņas izmaiņas var radīt neskaidrības. Varētu būt laba ideja publicēt atjauninājumu vai nosūtīt ziņojumus svarīgām kontaktpersonām, lai informētu viņus par vārda maiņu.

Vēl viens apsvērums ir ietekme uz jūsu profesionālo dzīvi. Ja izmantojat Facebook tīklu veidošanai vai darba meklēšanai, pārliecinieties, vai jūsu jaunais vārds atbilst jūsu profesionālajai identitātei un ka citi profesionālie dokumenti vai profili tiek attiecīgi atjaunināti.

Visbeidzot, apsveriet izmaiņu biežumu. Lai gan Facebook ļauj mainīt savu vārdu ik pēc 60 dienām, bieža vārda maiņa var šķist aizdomīga un var novest pie tā, ka jūsu konts var tikt atzīmēts pārskatīšanai. Izvēlieties nosaukumu, kas jums patīk pārskatāmā nākotnē, lai saglabātu konsekvenci un uzticēšanos tiešsaistes mijiedarbībai.

Cik ilgs laiks nepieciešams, lai jūsu jaunais vārds parādās Facebook?

Kad esat iesniedzis sava vārda maiņas pieprasījumu, iespējams, jautāsiet, cik ilgs laiks paies, līdz jūsu jaunais vārds parādīsies Facebook. Parasti pārskatīšanas process ir diezgan ātrs, un jūsu vārds var tikt atjaunināts pat 24 stundu laikā. Tomēr dažkārt var paiet pat 72 stundas, līdz izmaiņas tiek pilnībā apstrādātas.

Ja jūsu vārda maiņa ir steidzama, vislabāk ir attiecīgi plānot un veikt izmaiņas jau laikus, kad tā stāsies spēkā. Atcerieties, ka šajā pārskatīšanas periodā joprojām tiks rādīts jūsu vecais vārds, tāpēc sazinieties ar draugiem vai profesionālajiem kontaktiem, ja viņiem ir kāda laika ziņā svarīga vajadzība uzzināt jūsu jauno vārdu.

Padomi jauna vārda izvēlei Facebook

Jauna vārda izvēle Facebook var būt aizraujoša, taču ir svarīgi pieņemt pārdomātu lēmumu. Pirmkārt un galvenokārt, izvēlieties vārdu, ar kuru kādu laiku būsit apmierināts, jo 60 dienu laikā to nevarēsit mainīt. Apsveriet, kā jūsu vārdu uztvers draugi un profesionālie kontakti. Tam jābūt viegli atrodamam un atpazīstamam, un tam ir jāatspoguļo vārds, ko lietojat savā ikdienā.

Ja maināt savu vārdu laulības vai šķiršanās dēļ, noteikti atjauniniet savu vārdu visās platformās un juridiskajos dokumentos, lai nodrošinātu konsekvenci. Tiem, kas meklē jaunu sākumu vai zīmola maiņu, padomājiet par to, kā jūsu jaunais nosaukums saskan ar jūsu personīgā vai profesionālā zīmola tēlu.

Pirmkārt, pārliecinieties, vai jūsu jaunais nosaukums atbilst Facebook vadlīnijām, lai izvairītos no problēmām, kas saistītas ar izmaiņu pieņemšanu. Jūsu vārdam ir jābūt autentiskam un bez maldinošas vai aizkustinošas valodas.

Secinājums

Vārda maiņa pakalpojumā Facebook ir personisks lēmums, un tas var dažādi ietekmēt jūsu sociālo un profesionālo dzīvi. Izpildot soli pa solim sniegtos norādījumus, ko esmu ieskicēts, varat droši pārvietoties šajā procesā neatkarīgi no tā, vai izmantojat datoru, Facebook mobilo lietotni vai iPhone.

Ņemiet vērā svarīgos apsvērumus un padomus, ar kuriem esmu dalījies, lai nodrošinātu, ka jūsu jaunais vārds patiesi atspoguļo jūsu identitāti un neradīs neparedzētas neskaidrības vai sarežģījumus. Neaizmirstiet būt pacietīgam, kad Facebook izskata jūsu pieprasījumu, un, ja nepieciešams, esiet gatavs identificēt.

Tiešsaistes identitātes atjaunošana var būt atsvaidzinošs sākums jaunai nodaļai jūsu dzīvē. Es ceru, ka, izmantojot šo rokasgrāmatu, jūtaties gatavs veikt izmaiņas nevainojami un bez jebkādām aizķeršanās. Izmantojiet savu jauno vārdu un iespējas, ko tas var sniegt plašajā sociālajā tīklā Facebook.

Lai mainītu savu vārdu pakalpojumā Facebook, savā Facebook profilā atveriet izvēlni Iestatījumi.
No turienes atlasiet "Vispārīgi" un pēc tam noklikšķiniet uz "Vārds".
Ievadiet savu jauno vārdu norādītajos laukos un noklikšķiniet uz "Pārskatīt izmaiņas".
Facebook drošības nolūkos liks ievadīt paroli.
Pēc paroles apstiprināšanas noklikšķiniet uz "Saglabāt izmaiņas", lai atjauninātu savu vārdu.

Jā, Facebook ir noteiktas vadlīnijas un ierobežojumi attiecībā uz nosaukuma maiņu, lai novērstu ļaunprātīgu izmantošanu un uzturētu kopienas standartus.
Jūsu jaunajam vārdam ir jāatbilst Facebook autentiskuma standartiem, kas nozīmē, ka tam ir jāatspoguļo jūsu patiesā identitāte.
Facebook neatļauj noteiktu veidu nosaukumus, piemēram, tādus, kuros ir simboli, skaitļi, neparasts lielo burtu lietojums vai aizskaroša valoda.
Turklāt jums var būt ierobežots, cik bieži varat mainīt savu vārdu pakalpojumā Facebook.

Vārda maiņa pakalpojumā Facebook neietekmēs jūsu esošos draugus, sekotājus vai sakarus.
Tomēr jūsu jaunais vārds tiks atspoguļots jūsu profilā, tostarp iepriekšējās ziņās, komentāros un mijiedarbībā.
Ņemiet vērā: ja savās ziņās vai komentāros esat atzīmējis citus lietotājus, jūsu vārda maiņa var ietekmēt viņu pieredzi.
Laba prakse ir informēt draugus un kontaktpersonas par vārda maiņu, lai izvairītos no neskaidrībām.