Navigācija TikTok aizliegumā: kā uzņēmumi var pielāgoties un attīstīties laikmetā pēc TikTok

Izveidots 28 februāris, 2024
bizness pielāgoties

Ievads TikTok aizliegumā Nemitīgi mainīgajā digitālajā vidē uzņēmumiem ir nācies pielāgoties dažādiem traucējumiem, taču tikai daži no tiem ir bijuši tik nozīmīgi kā TikTok aizliegums. Es atceros dienu, kad parādījās ziņas; tas radīja viļņus biznesa aprindās. TikTok, sociālo mediju platforma, kas bija kļuvusi par mārketinga liellopu, pēkšņi bija nepieejama galvenajos tirgos. Kā cilvēks, kas ir iesakņojies digitālajā mārketingā, es to atzinu par izšķirošu brīdi. Tas nebija tikai par platformas zaudēšanu; tas bija par mūsu stratēģiju pārdomāšanu telpā, kas nepārtraukti attīstījās. Aizliegums skāra visu izmēru uzņēmumus. Daudziem TikTok bija kļuvusi par būtisku mārketinga un reklāmas stratēģiju sastāvdaļu. Platformas unikālais algoritms un milzīgā viralitāte, ko tā varētu piedāvāt, nozīmēja, ka viens videoklips vienu nakti var katapulēt zīmolu uzmanības centrā. Kad šī iespēja tika slēgta, uzņēmumiem bija jāapsver ietekme uz to digitālo klātbūtni un ieņēmumu plūsmām. Aizlieguma iemesli bija dažādi, sākot no bažām par privātumu un valsts drošību un beidzot ar ģeopolitisko spriedzi. Neatkarīgi no iemesla sekas bija tūlītējas un dziļas. Uzņēmumiem, kas bija ieguldījuši lielus līdzekļus uz TikTok orientētās kampaņās, bija jācenšas mainīt savas stratēģijas. Tas bija modināšanas zvans daudziem, uzsverot, cik svarīgi ir nelikt visas olas vienā grozā, digitāli runājot.

Izpratne par TikTok aizlieguma ietekmi uz uzņēmumiem

TikTok aizlieguma ietekme uz uzņēmumiem bija daudzpusīga. Sākumā bija neticības sajūta. Kā varētu slēgt platformu ar simtiem miljonu aktīvo lietotāju? Dažiem uzņēmumiem, īpaši tiem, kas savu zīmola identitāti bija izveidojuši ap TikTok, aizliegums nozīmēja, ka citās platformās ir jāsāk no nulles. Laiks nevarēja būt sliktāks, jo aizliegums tika ieviests globālās pandēmijas laikā, kad digitālā mijiedarbība bija svarīgāka nekā jebkad agrāk.

Ieņēmumu plūsmas, kas bija saistītas ar TikTok unikālajiem iesaistes mehānismiem, guva triecienu. Ietekmētāju partnerības, kuru centrā bija TikTok personības, zaudēja savu spožumu, jo šie ietekmētāji pēkšņi palika bez savas galvenās platformas. Uzņēmumiem bija jāpārvērtē savi mārketinga budžeti, pārdalot līdzekļus citām platformām un stratēģijām, lai atkal piesaistītu auditorijas uzmanību.

Turklāt aizliegums uzsvēra pārāk lielas paļaušanās uz vienu platformu nedrošo raksturu. Digitālā mārketinga ainava pēc savas būtības ir nestabila; platformas pieaug un krīt, mainās algoritmi un mainās lietotāju paradumi. Uzņēmumi, kas bija dažādojuši savu klātbūtni sociālajos medijos, bija labāk pakļauti vētras pārvarēšanai. Viņi varētu piesaistīt savus esošos sekotājus citās platformās, lai saglabātu redzamību un iesaistīšanos.

TikTok alternatīvas uzņēmumiem

Kad TikTok pazuda no lietotņu veikaliem, uzņēmumiem bija ātri jāatrod alternatīvas. Kā mārketinga speciālistam man bija jāvada savi klienti šajā pārejā, izpētot citas platformas, kas piedāvā līdzīgas funkcijas un auditorijas demogrāfiskos datus. Piemēram, Instagram Reels parādījās kā spēcīgs sāncensis. Tā īsās formas video formāts bija pazīstams TikTok lietotājiem, un Instagram izveidotā lietotāju bāze padarīja to par drošu likmi, lai turpinātu iesaistīšanos sociālajos medijos.

YouTube arī pastiprināja savu spēli, ieviešot YouTube Shorts, kura mērķis bija aizpildīt TikTok atstāto tukšumu. Lai gan YouTube jau bija labi izveidota platforma, Shorts piedāvāja jaunu veidu, kā uzņēmumi var izveidot modernu, saistošu saturu, kas varētu sasniegt plašu auditoriju.

Citas platformas, piemēram, Snapchat un Twitter, ieviesa funkcijas, lai gūtu labumu no īsas formas video tendences. Snapchat's Spotlight un Twitter's Fleets, lai arī tie bija īslaicīgi, liecina par pieprasījumu pēc TikTok līdzīga satura. Uzņēmumiem bija jābūt veikliem, izmēģinot šīs jaunās platformas un funkcijas, lai noteiktu, kur to saturs rezonē visefektīvāk.

Paraugprakse TikTok stila videoklipu izveidei un kopīgošanai citās platformās

Pielāgošanās jaunām platformām nozīmēja apgūt nianses, veidojot TikTok stila videoklipus, kas labi darbotos citur. Viena no labākajām praksēm, ko es uzsvēru saviem klientiem, bija nepieciešamība saglabāt TikTok veicināto autentiskumu un radošumu. Videoklipi joprojām ir salīdzināmi, jautri un jāpiesaista pašreizējām tendencēm, pat ja tie netika kopīgoti TikTok.

Vēl viena prakse bija satura pielāgošana katras platformas stiprajām pusēm. Piemēram, Instagram lietotāji novērtē estētisko kvalitāti un tematisko konsekvenci, tāpēc, lai gan saturs varētu būt ikdienišķs, piemēram, TikTok, bieži tika gaidīts augstāks slīpēšanas līmenis. Tikmēr YouTube auditorija, iespējams, meklēs nedaudz garāku saturu, pat īsu videoklipu formātā, tādējādi nodrošinot plašāku stāstījumu un zīmola ziņojumapmaiņu.

Trešā labākā prakse bija turpināt izmantot lietotāju veidotu saturu. TikTok uzplauka, pateicoties savas kopienas līdzdalībai, un to pašu principu varēja piemērot arī citās platformās. Mudinot lietotājus izveidot savus videoklipus ar zīmola atsaucēm vai izaicinājumiem, varētu uzturēt kopienas iesaistīšanos, kas padarīja TikTok tik veiksmīgu uzņēmumiem.

Citu sociālo mediju platformu izmantošana, lai sasniegtu savu TikTok auditoriju

TikTok aizliegums nozīmēja, ka uzņēmumiem bija jānosaka, kur viņu auditorija ir migrējusi, un jāizveido klātbūtne šajās platformās. Viena pieeja bija izmantot datu analīzi, lai izsekotu, kur bijušie TikTok lietotāji pavada savu laiku. Instagram un Facebook ar savām spēcīgajām reklāmas platformām sniedza vērtīgu ieskatu auditorijas uzvedībā un vēlmēs.

Papildus datu sekošanai es ieteicu uzņēmumiem aktīvi sadarboties ar savu auditoriju šajās platformās. Tas nozīmēja ne tikai satura publicēšanu, bet arī piedalīšanos sarunās, atbildēšanu uz komentāriem un pat pievienošanos tendencēm vai to ierosināšanu. Bija svarīgi radīt kopienas sajūtu, kas varētu konkurēt ar to, ko viņi bija izveidojuši TikTok.

Turklāt uzņēmumiem nevajadzētu aizmirst savstarpējās veicināšanas iespējas. Saistot savus dažādos sociālo mediju profilus un kopīgojot saturu dažādās platformās, viņi varētu novirzīt savu TikTok auditoriju uz savām jaunajām digitālajām mājām. Šī stratēģija palīdzēja saglabāt zīmola atpazīstamību un nodrošināja, ka sekotāji turpina mijiedarboties ar saviem iecienītākajiem zīmoliem neatkarīgi no platformas.

Rīki un resursi TikTok video lejupielādei

Pirms aizlieguma stāšanās spēkā daudzi uzņēmumi un satura veidotāji centās lejupielādēt un saglabāt savus TikTok videoklipus. Tas bija svarīgs solis, lai aizsargātu to saturu un pārveidotu to izmantošanai citās platformās. TikTok video lejupielādes rīki šajā periodā kļuva nenovērtējami, ļaujot lietotājiem saglabāt savus videoklipus bez ūdenszīmes, kas padarīja satura atkārtotu izmantošanu citām platformām profesionālāku.

Šos rīkus bija viegli atrast, veicot vienkāršu meklēšanu, taču ļoti svarīgi bija izmantot uzticamus un drošus rīkus. Vietnēs un lietotnēs, kas piedāvāja TikTok video lejupielādes pakalpojumus, bieži bija pievienoti norādījumi, padarot procesu vienkāršu. Tomēr es vienmēr atgādināju klientiem, ka, mainot saturu, jāievēro autortiesību un privātuma tiesību akti.

Satura bibliotēka, kas bija gatava rediģēšanai un kopīgošanai citur, bija nozīmīga priekšrocība. Tas ļāva uzņēmumiem saglabāt konsekventu publicēšanas grafiku pārejas laikā uz citām platformām, nodrošinot, ka viņu auditorija joprojām ir ieinteresēta un ir informēta par to, kur tos atrast pēc TikTok.

Meiteņu Tiktok laikmets

Labākā laika atrašana publicēšanai TikTok alternatīvajās platformās

Lai gan TikTok bija savs maksimālais lietotāju iesaistīšanās laiks, katrai alternatīvajai platformai bija savi unikāli modeļi. Lai saglabātu redzamību un iesaistīšanos, ļoti svarīgi bija noteikt labāko laiku publicēšanai šajās platformās. Pašu platformu nodrošinātie analīzes rīki, piemēram, Instagram Insights un YouTube Analytics, palīdzēja noteikt, kad lietotāji bija visaktīvākie.

Es arī pievērsos trešo pušu analītikas pakalpojumiem, kas piedāvāja padziļinātākus datus, kas palīdzēja vēl vairāk precizēt publicēšanas grafikus. Tas bija izmēģinājumu un kļūdu process, jo optimālie publicēšanas laiki bieži mainījās atkarībā no uzņēmuma nozares, auditorijas demogrāfiskajiem rādītājiem un kopīgotā satura veida.

Vēl viens svarīgs faktors bija konsekvence. Regulāra publicēšanas grafika noteikšana palīdzēja sekotājiem zināt, kad sagaidīt jaunu saturu, radot gaidīšanas un rutīnas sajūtu, kas bija izdevīga gan auditorijai, gan zīmolam.

Izpētiet populāras TikTok dziesmas un tendences citās platformās

TikTok bija labi pazīstams ar savu mūzikas virzītu saturu un vīrusu tendencēm, kas pavadīja populāras dziesmas. Lai gan platforma vairs nebija pieejama, šo tendenču kultūras ietekme saglabājās. Uzņēmumiem bija svarīgi turpināt izmantot šo satura veidošanas aspektu pat citās platformās.

Daudzas no dziesmām, kas kļuva par hitiem TikTok, bija pieejamas straumēšanas pakalpojumos, un tās varēja legāli izmantot saturā citās platformās, ja tika iegūta atbilstoša licence. Šīs lipīgās melodijas un ar tām saistītās deju kustības vai izaicinājumi joprojām varētu būt daļa no zīmola satura stratēģijas, palīdzot uzturēt saikni ar TikTok auditoriju.

Turklāt sekot līdzi jaunajām tendencēm bija tikpat svarīgi kā jebkad. Piedalīšanās šajās tendencēs palīdzēja uzņēmumiem palikt nozīmīgiem un saistītiem, kas bija TikTok pievilcības stūrakmens. Tas bija atgādinājums, ka, lai gan platforma var mainīties, saistošā satura pamatprincipi palika nemainīgi.

Tiešraide alternatīvās platformās: ceļvedis uzņēmumiem

TikTok tiešraides funkcija bija spēcīgs reāllaika iesaistīšanās rīks, un tās trūkums bija ļoti jūtams. Tomēr citas platformas piedāvāja līdzīgas iespējas, un uzņēmumiem bija svarīgi tās efektīvi izmantot. Tādas platformas kā Instagram Live un Facebook Live sniedza iespējas tiešā un personiskā veidā sazināties ar auditoriju.

Es mudināju uzņēmumus pievērsties šīm tiešraides sesijām ar skaidru plānu. Neatkarīgi no tā, vai runa bija par jautājumiem un atbildēm, produkta izlaišanu vai ieskatu aizkulisēs, struktūra palīdzēja saglabāt sesiju saistošu un zīmolam atbilstošu. Svarīgi bija arī iepriekš reklamēt šos tiešraides pasākumus, nodrošinot labu dalībnieku aktivitāti.

Interaktivitāte bija veiksmīgas tiešraides sesijas atslēga. Skatītāju līdzdalības veicināšana ar komentāriem un reakcijām padarīja pieredzi patīkamāku gan auditorijai, gan vadītājam. Šis mijiedarbības līmenis palīdzēja atjaunot kopienas sajūtu, kas bija TikTok tiešraides funkcijas neatņemama sastāvdaļa.

Secinājums: pielāgošanās un uzplaukums laikmetā pēc TikTok

TikTok aizliegums radīja ievērojamas problēmas, taču tas arī piedāvāja uzņēmumiem iespēju pārvērtēt un stiprināt savas digitālā mārketinga stratēģijas. Izmantojot alternatīvas platformas un pielāgojoties jaunai satura veidošanas praksei, uzņēmumi varētu saglabāt saikni ar savu auditoriju. Tas bija pierādījums noturībai un pielāgošanās spējai, kas nepieciešama digitālajā laikmetā.

Pārejot pēc TikTok laikmeta, galvenais jebkura biznesa aspekts bija elastības un gatavības attīstībai nozīme. Platformām nākot un ejot, veiksmīga mārketinga pamatā joprojām ir spēja stāstīt pārliecinošu stāstu un jēgpilnā veidā sazināties ar auditoriju.

Digitālā ainava noteikti turpinās strauji mainīties, taču, paliekot informētiem un veikliem, uzņēmumi var ne tikai izdzīvot, bet arī attīstīties neatkarīgi no apstākļiem. Un, virzoties uz priekšu, ir aizraujoši domāt par jaunajām iespējām un platformām, kas parādīsies un būs gatavas uzņēmumiem izpētīt un iekarot.

Uzņēmumi var pielāgoties, dažādojot savu klātbūtni sociālajos medijos, koncentrējoties uz alternatīvām platformām, piemēram, Instagram Reels vai YouTube Shorts, ieguldot ietekmētāju mārketingā un izpētot jaunās sociālo mediju tendences.

Lai gan TikTok aizliegums var radīt sākotnējās problēmas, uzņēmumi var mazināt tā ietekmi, pārdalot resursus uz citām platformām, pilnveidojot satura stratēģiju un saglabājot veiklību, lai pielāgotos mainīgajām sociālo mediju ainavām.

Uzņēmumi var attīstīties, veicinot radošumu un autentiskumu savā saturā, iesaistoties auditorijā dažādās platformās, izmantojot lietotāju radīto saturu, sadarbojoties ar ietekmētājiem dažādās platformās un pastāvīgi informējot par nozares tendencēm un patērētāju uzvedības izmaiņām.